Футбол. Як відомо, сьогодні збірна України на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського проведе товариський матч зі збірною Узбекистану (початок о 21.00). А позавчора на динамівській базі в Кончі-Заспі гостями нашої національної команди були представники ЗМІ. На їхні запитання відповідав тренер збірної Олег Блохін  (на знімку).

— Як ставитеся до того, що гравці з’їжджалися до табору збірної в різні дні?

— Від цього нікуди не дітися. Ми дали їм чотири вихідні, а потім працювали в режимі дворазових занять. Маємо дві групи, побачимо, у що це виллється в матчі.

— То чому все-таки у збірній цього разу відсутній Шовковський?

— У Сашка і вік, і травми, тому вирішив його не викликати.

— Коли потраплять до національної команди гравці молодіжних збірних?

— Після чемпіонату Європи серед молоді в Данії. Але я читав їхні інтерв’ю, і всі вони хочуть до «Реала», «Барселони», але ніхто не сказав, що прагне потрапити до національної збірної. Отже, я добре подумаю, кого з них залучати до гри 10 серпня.

— Які є втрати?

— Травмований лише Русол. Є невеликі проблеми у Девича.

— Як збираєтеся вирішувати проблему з крайніми оборонцями?

— Є певні задуми, либонь, переводитимемо на ці позиції гравців інших амплуа.

— Ви залучили чотирьох гравців оборони «Шахтаря». Чи можливо, що вони всі і вийдуть у стартовому складі проти узбеків?

— Знаєте, а мені також дуже сподобалося, як оборона «Динамо» грала з «Манчестер Сіті». Однак дуже мало часу залишилося до Євро, і треба вже визначатися. У серпні склад буде сформовано відсотків на 80. Якщо хтось ще з’явиться, залучатимемо.

— Наскільки гравці виснажені після важкого сезону? Які є проблемні позиції?

— Перевтома спостерігається в 3-4 футболістів, але від цього нікуди не подітись. Питання стоїть руба: або ти граєш, або відпочиваєш.

— Як вам сьогоднішня атмосфера навколо збірної?

— Увага до команди мені приємна, а до моєї персони — мене хвилює мало, тому що я й так людина відома.

— Що змінилося в збірній за час вашої відсутності?

— Нічого не змінилося. Деякі хлопці приїхали наляканими. Напевно, до них дійшли якісь чутки про мене. Хтось ходить із опущеною головою, хтось веселий, а деяких я навіть голосу не чув. Нормальна атмосфера, навіть Воронін приїхав із задоволенням.

— Що можете сказати про Узбекистан?

— Я бачив їхні матчі на Кубку Азії, вони дуже вдало виступили, тому грати з ними буде нелегко. І Шацьких може попсувати нерви.

Фото Павла КУБАНОВА.