Учора Голова Верховної Ради Олександр Турчинов узяв участь в урочистостях з нагоди Всесвітнього дня пошти. Глава парламенту вручив цінні подарунки (годинники) представникам зв’язку. «Саме ваша професія, саме ви даєте людям інформацію, надію, гарні вісті. І навіть нині, коли наша країна переживає дуже важкі часи, ви доносите добрі вісті батькам дітей, які захищають Україну», — сказав Олександр Турчинов.

Дуже важливо, підкреслив Голова Верховної Ради, щоб в Україні була найсучасніша пошта, котра має стати зразком для інших країн. «У багатьох європейських державах — це найпотужніше підприємство, працювати в якому дуже престижно. Саме таку «Укрпошту» ми з вами повинні створити і дати можливість людям без обмежень спілкуватися, єднатися. Дуже важливо, що одне з найбільших підприємств єднає Україну», — зазначив він.

Завдяки запровадженню найсучасніших технологій, переконаний Олександр Турчинов, у нашій країні це буде найінтелігентніша, найпрестижніша професія.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов отримав у подарунок іменну марку (на знімку).

Керівник Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Михайло Паньків привітав колег зі святом. Він, зокрема, зазначив: «Незважаючи на бурхливий розвиток приватних поштових операторів, «Укрпошта» є лідером у поштовій галузі. Нам дуже важливо і надалі зберігати лідерство, але не завдяки відголоскам колишньої державної монополії, а завдяки показникам високої якості послуг і конкурентоспроможності на ринку».

Також учора відбулася урочиста церемонія спецпогашення художнього поштового конверта «Україна — єдина країна», зображення на якому уособлюють мир, достаток та благополуччя нашої держави. До речі, це відбувалося одночасно в усіх областях нашої держави 27 штемпелями «Всесвітній день пошти. Акція «За мир в єдиній Україні».

Довідково

Всесвітній день пошти — один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй. Саме 9 жовтня 1874 року в Берні (Швейцарія) представниками 22 країн було підписано Бернський договір, що заснував Генеральний поштовий союз. У 1878 році Союз змінив свою назву і став Всесвітнім поштовим союзом (ВПС). На сьогодні до складу ВПС входить 192 країни, у тому числі й Україна, яку представляє національний оператор поштового зв’язку «Укрпошта».

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.