Дорогі друзі!
Щиро вітаю усіх вас із 100-річним ювілеєм Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
Саме у мальовничій Полтаві — серці України далекого вже 1914 року було створено вчительський інститут, який з часом перетворився на знаний національний навчальний заклад, визначний освітній центр з вагомими науковими здобутками.
За свою багату історію тут здобули освіту понад 60 тисяч фахівців. У цих стінах навчалися видатні вчені, майстри слова, педагоги, громадські діячі. Назавжди в історію світової культури вписано імена славетних випускників — А. Макаренка, В. Сухомлинського, Г. Ващенка, М. Остроградського, В. Верховинця, Ю. Кондратюка, О. Ковіньки та багатьох інших.
Приємно, що і сьогодні в університеті свято бережуть наукові та культурно-просвітницькі традиції, які склалися упродовж століття: демократизм, ауру духовності, високий професіоналізм і патріотизм, атмосферу творчості та доброчинності, любов до рідної мови і культури українського народу.
Зичу всій вашій дружній короленківській родині миру, міцного здоров’я, творчої наснаги та нових звершень заради рідного краю і незалежної України!
Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ.