У мене на столі — новий стосик листів від відповідальних осіб на критичні кореспонденції «Голосу України» щодо знищення зелених зон у столиці, у тому числі в Гідропарку.
Їх чимало назбиралося, і всі, з будь-якого приводу — під копірку. І підписи знайомі: начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Генпрокуратури України М. Куликовський, начальник відділу прокуратури Києва Р. Басараб, виконувач обов’язків начальника управління, радник юстиції прокуратури Києва В. Богомол. Перелік можна продовжувати. Усі повідомляють, що «направили звернення редакції для організації розгляду».
Звертаючись до Генпрокуратури України із запитами — критичними кореспонденціями, редакція пояснювала, чому саме до неї: прокуратура Києва, КМДА, РДА не реагують на виступи газети. Але наші адресанти надсилають звернення тим, кого ми... критикували, а ті — ще кудись, звідки відповіді не надходять.
Або надходять, як цього разу — від першого заступника начальника управління екології та охорони природних ресурсів КМДА Г. Давидова на критичну кореспонденцію «Беззуба влада, або Що заважає чиновникам припинити знищення зелених зон у місті?». Але критичні закиди і мали стосунок до співробітників цього управління! Тому ми просили першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака відповісти на запит. А все-таки, що відповів редакції об’єкт критики? Не важко здогадатися: зелені насадження зносилися відповідно до «Порядку видалення дерев». Але ж ми й писали, що ці правила, закони і порядки порушуються — з мовчазної згоди таких чиновників, як пан Давидов!
...Чому вони собі це дозволяють — чиновники, прокурори, начальники? Вважають нас за бидло, спроможне проковтнути й таку зневагу? Чекаємо на відповідь — без «направлення» в іншу інстанцію...