Події останніх тижнів в області потроху нагадують травень—червень 2010 року
Не виключено, що вони викликані анонсованим прибуттям до регіону поважної комісії контролерів з адміністрації Президента України. Місцева преса вже кілька тижнів переповнена чутками про, знову ж таки, вже третю за останній рік ймовірну відставку голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова. Все почалося з того, що 11 травня дуплетом сталися відразу дві помітні події. Сесія районної ради приміського Запорізького району висловила недовіру голові райдержадміністрації Сергію Бойченку. «За розбазарювання землі», як висловився голова райради Іван Гоменюк. Напередодні голосування останній рішенням керівного органу обласної організації Партії регіонів «на 20 хвилин був виключений із лав ПР». Це за словами самого І. Гоменюка, бо він негайно був поновлений однією з первинних організацій району. Голова райради дав досить розкуте інтерв’ю місцевим засобам масової інформації. У ньому він на телекамеру фактично звинуватив голову облдержадміністрації Б. Петрова та все керівництво обласної організації Партії регіонів (лідером якої теж є Б. Петров) у підриві довір’я виборців до ПР. Однак тільки демаршем запорізької райради і її голови питання не обмежилося. Того ж дня спочатку була розповсюджена, а потім спростована інформація про затримання правоохоронними органами заступника Енергодарського міського голови Євгена Шентябіна (насправді в його робочому кабінеті лише проведено обшук). Є. Шентябін, нагадаємо, — один із найактивніших учасників відомого читачам «Голосу України» і названого «рейдерським» захоплення приміщення міськради на початку червня 2010 року.
Усі згадані заяви й обшуки до болю нагадують минулорічні події, коли те, що сталося впродовж кількох днів, потім місяцями тримало в напрузі всю область. Мова про фактично «набіг» підтриманих міліцією та прокуратурою «спортсменів» з приватної фірми, які заблокували промислові відвали провідних запорізьких підприємств — «Запоріжсталі», «Дніпроспецсталі» та феросплавного заводу, а також уже згадувану «революцію» в Енергодарі з вельми сумнівним відстороненням від посади міського голови Кулібова. Нагадаємо, що тоді розголос набув такого розмаху, що, як стверджували поінформовані джерела в області, Б. Петров дивом залишився на посаді. За всіма ознаками, новий і дуже неприємний для обласної влади інформаційний викид може слугувати індикатором того, що чутки про відставку голови облдержадміністрації мають цілком реальне підґрунтя. Тим більше що в області вже працюють дві комісії з Києва.
Одна зайнята проблематикою Запорізького району, а інша, що прибула 30 травня, проводить «комплексну перевірку Запорізької облдержадміністрації».
Запоріжжя.