У зону митного контролю пункту пропуску «Ужгород» з боку Словаччини прибув вантажний автомобіль «Івеко», яким керував водій однієї з українських транспортних фірм. Згідно з документами в Україну ввозився збірний вантаж: трикотажні вироби, папір, обладнання, шпалери та харчові продукти вагою понад 12 тонн і вартістю майже 300 тисяч гривень.
При проведенні митного контролю було встановлено, що фактична вага та кількість переміщуваних предметів не відповідають відомостям, вказаним у наданих митному органу документах, а деякі з них взагалі не зазначені.
Під час подальшої перевірки, в тому числі із залученням можливостей компетентних органів іноземних держав та експертних служб, митники встановили: товари закуповувалися за кордоном за ціною значно вищою від задекларованої. З’ясувалася їхня реальна вартість — понад півтора мільйона гривень.
Таким чином, наш співвітчизник учинив дії, які згідно з Митним кодексом кваліфікуються як протиправне переміщення через митний кордон України товарів із використанням документів, що містять неправдиві дані стосовно їх кількості, ваги та вартості. Разом із товарами вилучено й вантажний причіп вартістю 56 тисяч гривень, повідомила «Голосу України» речниця Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.