Підкуп виборців став більш професійним. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель.

За його словами, нині стало небезпечно роздавати громадянам гроші на вулиці, адже багатьом це не подобається, і представники кандидатів, які цим займаються, дуже ризикують. Тому методи підкупу змінюються.

Зокрема, залучаються професійні маркетингові групи, структури окремих політичних партій. І зупинити це мають правоохоронні органи і громадяни. Стосовно фактів підкупу, О. Кошель просить людей звертатися до Комітету виборців. «Наші юристи допоможуть правильно оформити документи і передати їх до правоохоронних органів. Чим більше буде кримінальних справ, тим збудуємо кращий бар’єр, який унеможливить потрапляння до парламенту завдяки підкупу цілої фракції», — сказав він.

Раніше заступник генерального директора Комітету виборців України Наталя Линник озвучила підрахунки експертів про те, що кандидати у народні депутати по мажоритарних округах планують витратити на один округ для прямого і непрямого підкупу виборців від одного до трьох мільйонів доларів. Зокрема, крім традиційних пайків та організації розважальних заходів, серед нововведень очікується ремонт військових госпіталів та надання житла для переселенців.