Звернення Голови Верховної Ради України
Дорогі співвітчизники!
Щиро вітаю вас, дорослих і юних, з Міжнародним днем захисту дітей. Це свято загальне й особисте, яке не знає вікових меж, багато про що нагадує і ще більше — зобов’язує. 
Усі ми родом з дитинства. У кожного воно було своє, линуло по-різному, закладаючи підвалини не тільки характеру, поглядів та уподобань, а й позиції щодо тих, хто прийде колись нам на зміну. Сформувавшись як особистості, відбувшись життєво і професійно, маємо сповна виконувати свій обов’язок перед ними — як батьки, громадяни, посадові особи і просто як добрі, чесні та свідомі люди. Повсякчас тримаймо за це звіт перед народом і своїм сумлінням. 
Ставлення до дітей, відповідальність за підростаюче покоління, його долю і майбутнє — один з ключових вимірів рівня розвитку, критеріїв цивілізованості суспільства та держави. А надто у такі складні часи, які Україна переживає нині разом з усім світом. Зігріємо ж атмосферу навколо дітей увагою та турботою, теплом своїх сердець, щоб земля, на якій вони ростуть, була справді для них рідною. В наших силах і можливостях оздоровити морально-психологічний клімат у країні, не залишаючи в ньому місця для байдужості, черствості, егоїзму, всього іншого, що затьмарює обрії юної зміни. 
Щастя їй і добра, сонячних днів і широких шляхів до прийдешнього!
Володимир ЛИТВИН.