Виробництво та розповсюдження фальсифікованих ліків призводить до фатальних наслідків, інвалідності й завдає шкоди здоров’ю людей, а також значних фінансових збитків державі та виробникам фармацевтичної продукції. Про це на бріфінгу наголосив народний депутат від Партії регіонів, автор відповідного законопроекту Валерій Коновалюк.
Необхідність вирішення цієї проблеми, за його словами, виникла у зв’язку з відсутністю в чинному законодавстві поняття «фальсификовані лікарські засоби»  Часто такі ліки є найрекламованішими препаратами, які мають найбільший обсяг реалізації та споживання, наприклад, мезім, фестал, доларен, панкреатин.
Також В. Коновалюк повідомив, що на розгляді в парламенті перебуває законопроект про електронну соціальну картку, яка забезпечує одержання пільг та інших соціальних гарантій. Цей документ сприяє реалізації соціальних реформ у країні, оскільки пенсійна реформа, запровадження медичного державного страхування потребує, щоб кожний громадянин мав електронний документ із персональними даними. Народний обранець поінформував, що цього року бюджетом передбачено 42,5 млрд. грн. на пільги та субсидії. На жаль, за його словами, значна частина цих коштів іде не за призначенням.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.