Люди з помірними достатками віддають перевагу найдешевшим продуктам харчування. У травні до таких належали, зокрема, яйця — 3,5—4 грн. за десяток. Щодо хліба, то буханець білого найпопулярнішого сорту «Домашній» (750 г) за ціною 3,30 грн. також можна вважати доступним. Гречаної каші останнім часом їдять мало з двох причин: по-перше, крупа рідко з’являється на прилавках торгових точок, а по-друге, ціна кусається (21—23 грн. за кг). Перевага надається рису та пшону — 8—9 грн. Одразу на гривню подешевшало в травні молоко, і тепер один літр без проблем можна купити за п’ятірку. 
Якщо говорити про овочі, то на початку місяця ціни «борщових» культур відчутно зросли, зокрема, на моркву й буряк — майже вдвічі (9—10 грн. за кг). Капуста минулорічного врожаю фінішувала на ціновій відмітці 14—16 грн., а молода нині коштує 6—7 грн. На зміну старій картоплі (6—7 грн. за кг), поступово приходить молода — 10—12 грн.
Найстабільніша вартість яловичини і свинини, яка не змінюється впродовж останніх двох років, — 45—50 грн. за кілограм; за сало дають 8—15 грн., підчеревину — 
25—30 грн. Дорого це чи ні? В кожного на цей рахунок своя думка.
Що стосується послуг, то за винятком проїзду в громадському транспорті, де ціни у травні зросли на 50 коп., поки що затишшя. Та й куди ж їм далі зростати: наприклад, за куб води треба віддати 6 грн. 88 коп. — це один із найвищих тарифів в Україні.