Наймасштабніше в нинішньому році забруднення акваторії Чорного моря в Одеській області сталося минулої суботи. Першим відчули «нафтовий удар» на центральному пляжі в Іллічевську, якому 20 травня було вручено «блакитний прапор» Євросоюзу як зразковому, що відповідає міжнародним екологічним вимогам морському берегу.
Нафтова плівка сягнула пляжної зони, а на глибині кількох сантиметрів пісок виявився просоченим нафтопродуктами. Часткове забруднення виявлено в районі одеського пляжу «Совіньйон» і села Молодіжного Овідіопольського району.
Фахівцями головного управління МНС в Одеській області вже вивезено з одеських пляжів 60 тонн брудного піску.
У результаті розслідування встановлено джерело забруднення морської води. Їм виявилося судно, яке перебуває в Миколаївському морському торговельному порту. Нині воно під арештом. Капітан судна дав свідчення про те, що в результаті перекачування нафти з іншого судна в нейтральних водах стався витік. Нафта досягла українських берегів і спричинила паніку серед відпочивальників.
Нагадаємо, раніше в акваторії Іллічівського судноремонтного заводу зазнав аварії танкер «Волгодонск-263», з якого розлилося дизельне паливо та мастило.