Коли адміністрацію столиці очолив Леонід Косаківський, ситуація в Києві була важка: із прилавків магазинів зникли товари першої необхідності. Масло і цукор відпускали в обмеженій кількості лише за талонами, місто щойно пережило страйк працівників міського пасажирського транспорту. Київ відчував великі проблеми з електропостачанням.
Проте за період роботи Леоніда Косаківського ситуацію в місті вдалося істотно поліпшити. За рахунок підписання угод з областями була налагоджена безперебійна поставка до Києва продовольчих товарів та скасовано талони.
Окрім того, було відроджено Київський контрактовий ярмарок, розв’язано проблему забезпечення киян домашніми телефонами, виведено із критичного стану міський транспорт. Адміністрація Косаківського розробила пакет спільних програм із заводом «Південмаш», Львівським автобусним заводом та Київським авіазаводом із виробництва вітчизняних міських автобусів і тролейбусів, налагодила їхній капітальний ремонт.
Міська адміністрація утворила холдингову компанію «Київміськбуд». Також було ухвалено рішення про початок реконструкції старого житлового фонду міста. Після рішення міськвиконкому від 21 березня 1995 року започаткована програма будівництва житла за рахунок коштів населення, реалізація якої в наступні роки призвела до значних змін у сфері житлового будівництва.
Загалом у 1993—1995 роках у столиці введено в експлуатацію чимало нових квартир, що дало змогу поліпшити житлові умови 44,9 тисячі сімей, або 217, 4 тисячі осіб. Уведено в експлуатацію 13 шкіл і 5 прибудов до них, здано 22 дитячі садки на 6070 місць. Житла для черговиків та соціальних об’єктів вводилося більше, ніж наступними адміністраціями.
За мобілізацією прибутків Київ посідав провідне місце в державі, віддаючи 60 відсотків із них на дотацію інших регіонів країни. За рівнем зарплати столиця посідала перше місце в Україні, а за рівнем цін — лише шосте.