Тернопільська область

Протягом двох років двоє громадян Молдови підпільно виготовляли в Тернополі коньяки й вина відомих марок. Саме виробництво розгорнули в двох гаражах, а офіс, через який реалізовували продукцію, облаштували в квартирі. Жодних документів, дозволів, ліцензій на таку діяльність у них не було. Коштувала двохлітрова пляшка пійла від 60 до 90 гривень. Заїжджі фальсифікатори не змогли б так масштабно розгорнути підпільний бізнес без допомоги місцевих мешканців.
Підробляли алкогольні напої доволі майстерно, брали їх навіть заклади громадського харчування. Складовими були спирт, водопровідна вода, цукор, есенції. Лабораторні дослідження показали, що так звані коньяки та вино були небезпечними для здоров’я людей через підвищений вміст метилового спирту, альдегідів, сивушних масел. Податкові міліціонери вилучили понад тисячу літрів підробленого коньяку, 170 літрів так званого вина, більш як 300 літрів спирту,
30 літрів різних харчових екстрактів і барвників, а також 1,5 тисячі поліетиленових дволітрових пляшок, обладнання. Стосовно підпільних «кіндратів» порушено кримінальну справу. До речі, це вже третій нелегальний цех із виробництва алкогольних напоїв, виявлений в області з початку року працівниками податкової міліції.