Автори цього документа не переймаються тим, щоб пояснити суспільству, що він дасть країні, її економіці й людям. Про це заявив народний депутат, перший секретар Миколаївського обкому КПУ Володимир Матвєєв.

«Є багато питань, на які досі немає зрозумілої й виразної відповіді з боку авторів кодексу, — сказав парламентарій. — По-перше, що він дасть українській комуналці, яка дихає на ладан? По-друге, до яких соціальних наслідків призведе його прийняття?».

Володимир Матвєєв висловив думку, що наш Житловий кодекс багато в чому списаний з російської реформи, прийнятої шість років тому, і оцінив, що вона принесла нашим сусідам. «Модернізації та економічної ефективності комунального господарства так ніхто й не побачив. Якість послуг ЖКГ катастрофічно падає, перебої зі світлом і теплом, іржава вода в крані й забиті сміттєпроводи стали в багатьох містах Росії звичними явищами. І це все оплачується за рахунок споживача, натомість безконтрольно зростають ціни».

За словами комуніста, наш ЖК «захищає, насамперед, інтереси забудовників, комунальників, енергетиків та ін.» і може призвести до того, що найбідніших українців «позбавлять конституційного права на житло». Володимир Матвєєв не виключає, що прийняття цього кодексу може спричинити ще потужнішу хвилю протестів, аніж була викликана Податковим, повідомляє прес-служба КПУ.