Глава Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул презентував у Кривому Розі, можливо, наймасштабнішу екологічну програму в Україні. Її планується реалізувати впродовж 2011—2022 років. Обсяг фінансування — 11 мільярдів гривень. Це вп’ятеро більше, ніж було витрачено на природоохоронні заходи у Кривбасі протягом останніх десяти років. Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського, обласного та державного бюджетів, а також провідних промислових підприємств Кривбасу. 
Найбільша проблема Кривбасу — питна вода. Тому насамперед буде реконструйовано об’єкти водного господарства й побудовано нові. Планується запровадити такі технології очищення води, щоб довести її якість до високих стандартів. Будуть також розчищені русла річок та реконструйовані міські очисні споруди.
Розроблено й заходи, які дозволять поступово зменшити обсяги промислових відходів на 254 мільйони тонн щороку.
Також планується масштабне озеленення міста — як дарунок великому промисловому центру додаткових легенів. Тільки цьогоріч буде висаджено майже 6 тисяч дерев та проведено благоустрій понад 400 га парків і скверів. А загалом заплановано висадити 108 тисяч дерев та кущів.
Програма передбачає впровадження на всіх великих промислових підприємствах Кривого Рогу нових технологій виробництва, які відповідають найвищим екологічним стандартам і покликані зменшити шкідливі викиди в довкілля на 35%. Разом з цим буде запроваджено жорстку систему моніторингу та контролю за станом навколишнього середовища з використанням новітніх інформаційних технологій.
 
Дніпропетровська область.