Футбол. Сьогодні в Лондоні відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів сезону 2010/2011 між «Барселоною» і «Манчестер Юнайтед». На ньому побуває тренер київського «Динамо» Юрій Сьомін. А вчора зранку на стадіоні імені Валерія Лобановського наставник динамівців спілкувався із представниками ЗМІ. Тренер з великою порцією самокритики підбив підсумки сезону. А потім відповідав на запитання.
— Ви згодні, що лава запасних надто коротка?
— Якщо говорити про недавній фінал Кубка України, то, можливо, це моя помилка, адже не наважився на заміни, коли побачив, що втрачаємо ініціативу. Тепер про посилення. Нам треба придбати лише одного-двох виконавців, і все. Докладемо зусиль, щоб додали наявні футболісти. Якщо вони поліпшать свою гру на 15—20 відсотків, матимемо дуже гарну команду.
— А хто залишає «Динамо»?
— Відпускаємо Маграо і Гіоане. Тіберіу зробив для нас дуже багато. Прекрасна, чемна людина. Хотіли його гідно провести в Маріуполі, але не вийшло. Маємо чотирьох воротарів. Одному доведеться піти в оренду.
— Асатіані повертається?
— Ні. Малхаз із листопада не грав. Центр оборони в нас укомплектований.
— Як форсувати підготовку молодих?
— Хлопці повинні зрозуміти, що їхній час спливає. Треба жорсткіше боротися за місце в основі, займатися індивідуально. Багато працюємо із Кравцем. Зокрема, ним переймаються мої асистенти Ігнатьєв і Ребров. У Артема добрий фізичний стан, а забиває мало. Наша велика проблема, що за цією групою іде провал. Як не крути, а нам потрібен досвідчений виконавець. Якщо вдасться, придбаємо футболіста з характером лідера, котрий одразу почне грати і забивати. Але наша філософія — виховувати своїх.
— Можливо, таким, як Кравець, необхідний психолог?
— Не думаю, що нам потрібен психолог. Ми самі працюватимемо з футболістами в цьому напрямі і постійно даватимемо їм шанси.
— Яка доля Суареса і Темілє?
— На жаль, обидва хворіють. Темілє ще два місяці лікуватиметься. Суарес уже повністю адаптувався, відпускати його не збираємося, може, щось вийде.
— «Динамо» два роки без трофеїв. За рахунок чого можна перевершити «Шахтар»?
— Ми повинні поліпшити ті компоненти, у яких він сильніший за нас. Ми віддаємо перевагу українським вихованцями. Налаштовані сконцентруватися і якісно посилити гру. Одне слово, ми не здаємося, сповнені оптимізму, готові дати бій і повернути лідерство.
— Де проведете збори?
— Як завжди, в Австрії, з 18 червня по 2 липня...