У Києві відбулося нагородження переможців відкритого Донецького обласного конкурсу соціальної реклами «Усе у твоїх руках». Подібні змагання проводяться досить часто. Але це все ж було відмінне від інших. Адже свої роботи представили не маститі PR-ники і майстри реклами, а юні журналісти, слухачі Всеукраїнської школи журналістського мистецтва «Голос молоді». Їхній вік дав змогу подивитися на проблеми нашого суспільства по-новому. «Забудь сигарети — скуштуй цукерки», «Дитина — не лялька» — такими слоганами конкурсанти спробували достукатися до сердець і головне — розуму українців.

— У конкурсі брали участь більше ста осіб. З них 15 стали переможцями в різних номінаціях, — розповідає Ірина Ольшанська, керівник школи «Голос молоді» і за сумісництвом регіональний консультант нашої газети у східному регіоні. — До Києва ми запросили тих, хто посів перші місця. А ті, хто здобув другі та треті позиції, свої нагороди одержать у Харкові й Донецьку. Саме в цих трьох містах — основні філії нашої школи.

Отже, запам’ятайте ці імена: Марія Прокопенко, Роман Кущ, Лілія Сіроха, Вероніка Ольшанська, Оксана Крижановська і Яна Незнайко. Можливо, у майбутньому вони стануть зірками вітчизняної публіцистики й реклами. Адже вони вже одержують дипломи й нагороди з рук відомих журналістів Леоніда Бровченка (заступника головного редактора нашої газети) та Ігоря Лубченка, голови Національної спілки журналістів України. Крім цього, переможці також гарантовано братимуть участь у відкритому донецькому обласному фестивалі «Голос молоді». Він, як обіцяють організатори, відбудеться вже в жовтні цього року й стане унікальним майданчиком, на якому будуть представлені юнацькі та молодіжні (у тому числі студентський і шкільні) ЗМІ країни. І вже восени кращі з кращих слухачів школи журналістського мистецтва одержать спеціальний приз — можливість пройти місячне стажування в газеті «Голос України». І не просто спостерігати за життям редакції, а пройти повну професійну «обкатку» в парламентському виданні. Чудовий старт для кар’єри, чи на так?