Футбол. Кубок країни. Фінал. «Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк). 0:2. Голи: Едуардо, 64, Адріано, 87.

«Динамо»: Шовковський, Сілва (Бетао, 57), Хачеріді, Юссуф, Попов, Вукоєвич, Єременко (Алієв, 69), Гусєв, Ярмоленко, Шевченко, Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Гюбшман, Фернандіньо, Жадсон (Мхітарян, 80), Вілліан (Тейшейра, 77), Едуардо, Адріано (Коста, 90+5). Тренер — Мірча Луческу.
Вилучено Едуардо, 76 (друге попередження), Бетао, 85 (друге попередження).
Арбітр — Віктор Швецов (Одеса).
25 травня. Суми. Стадіон «Ювілейний». 27 800 глядачів. 19 градусів.
Цей сезон «Шахтар», який святкує своє 75-річчя, завершив на дзвінкій ноті. «Гірники» виграли всі національні турніри. Почали з Суперкубка, потім вибороли золоті чемпіонські медалі. І от тепер підкорили третю вершину: заволоділи Кубком України! Наставник клубу Мірча Луческу назвав цей етап найуспішнішим в історії «Шахтаря».
Зрозуміло, що президент «Шахтаря» Рінат Ахметов мав вигляд людини особливо щасливої.
— Ми дуже хотіли перемогти — і перемогли, — сказав він. — Щиро вітаю всіх наших уболівальників, усіх шанувальників футболу з гарною грою. Вітаю тренерський штаб нашого клубу і всіх футболістів. Мені здається, ми гідно грали, гідно перемогли...
Але про все по черзі. Суми та їхні мешканці вже мають досвід проведення подібних заходів. Позаторік на чудовому і дуже затишному стадіоні «Ювілейний» (першій споруді європейського рівня на теренах України) відбувся матч за Суперкубок між динамівцями та «Ворсклою». Тоді доля була прихильною до киян. Однак цього разу яскравішими виявилися помаранчево-чорні кольори.
Так от, сумчани за допомоги загону працівників ФФУ відмінно і дуже сумлінно підготувалися до цієї події, котра викликала величезний інтерес по всій країні. Навіть погода змилостивилася над уболівальниками і учасниками кубкового фіналу. Буквально за кілька хвилин до початку зустрічі вщухла злива.
Трибуни були заповнені по вінця. Зрозуміло, що на матч прибули великі загони прихильників обох фіналістів. А от місцева публіка не приховувала симпатій до киян. Однак це пояснюється дуже просто: у складі «Динамо» грає їхній земляк Олег Гусєв. Але це не врятувало столичну команду. «Шахтар» виявився завзятішим, швидшим і вправнішим.
Після того як Едуардо ефектно забив гол, біло-сині мали фантастичну нагоду зрівняти рахунок. Але Мілевський влучив у стійку воріт. Відчувалося, що психологічний стан «гірників» кращий, ніж у динамівців. Це й дозволило чемпіонові країни забити ще раз. Відзначився Адріано, котрий цього вечора був особливо активний, сміливий і непоступливий.
— Вітаю донеччан із заслуженою перемогою, — сказав журналістам Юрій Сьомін. — Матч тривав до забитого м’яча. Ми перші припустилися помилки і в підсумку програли. Якоїсь миті «Шахтар» перехопив ініціативу і змусив нас оборонятися.
Мірча Луческу нікого не критикував:
— Дуже важлива перемога для «Шахтаря». Протягом останнього місяця я жив рахунком 0:3, з яким ми завершили наш останній матч з «Динамо». Звичайно, ми мали велике бажання взяти реванш. Сьогодні ми довели, що заслужено завоювали чемпіонське звання і Кубок України.
Водночас хотілося б привітати «Динамо» з тим футбольним спектаклем, який ця команда разом із нашою подарувала глядачам. Упевнений, що цей матч за всіма параметрами був на найвищому європейському рівні.
Протягом першого тайму могли забити і ми, і суперник. Але після перерви вже тільки наша команда диктувала умови. Я дуже задоволений сьогоднішньою грою підопічних і тим фактом, що ми зробили «золотий дубль». Дуже добре, що не довелося бити пенальті, адже знаємо, наскільки сильний Шовковський під час одинадцятиметрових ударів. За рахунок цієї майстерності він виграв у нас два Суперкубки.
А сам капітан «Динамо» (один з небагатьох своїх колег) дав короткий коментар фінального матчу.
— Хочу привітати «Шахтар» із заслуженої перемогою. А ще подякувати нашим уболівальникам, котрі приїхали нас підтримати. Ми не виконали завдання на цей рік, але обіцяю, що наступного сезону все буде інакше...
 
Суми—Київ.
Бронзовий фініш «Говерли»
Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Плей-оф. Серія за бронзові медалі. «Ферро-ЗНТУ» — «Говерла» (Івано-Франківськ). 81:83 ОТ (15:19, 24:11, 22:24, 17:24, 3:5). Остаточний рахунок серії — 1:3. Отже, вітаємо підопічних Євгена Мурзіна із значним успіхом!