«Ми підготували список особових рахунків з боргами, закріпили особові рахунки й будинки за відділами та службами підприємства. Співробітники підприємства ходитимуть по квартирах боржників, яким раніше пропонувалося добровільно погасити заборгованість, і з’ясовуватимуть, чому досі вони її не погасили. Кожному боржникові буде вручено повторне попередження й узято розписку про його отримання. Якщо в строк борг не буде погашено, на боржника подадуть позов до суду», — розповів заступник директора з економіки та маркетингу КП «Севтеплоенерго» Олексій Щербина. І додав, що таку само роботу проводитимуть із підприємствами-боржниками.
Ефективність цього способу підвищення рівня оплати вже випробували: тільки за квітень і тільки в одному енергорайоні підприємство додатково зібрало майже півтора мільйона гривень. До «креативного» поквартирного обходу боржників з метою зібрати борги тепловики підключають співробітників ВДВС, міліцію та журналістів із міської телерадіокомпанії.
КП «Севтеплоенерго» у судах вирішує 1835 спорів про стягнення заборгованості з фізичних осіб на суму 2,714 мільйона гривень. Двадцять два боржники — юридичні особи — заборгували теплоенергетикам понад півмільйона гривень.
Севастополь.