Вінничани, які потерпають від сезонної алергії, мають можливість дізнаватися про прогнози щодо змін алергенної обстановки в місті. Моніторинг на вміст алергенних часток у повітрі здійснюють науковці Вінницького національного медичного університету імені Пирогова. Інформацію оновлюють щотижня  на сайті Європейської Аероалергенної мережі www. pollenіnfo. org, до якої входить Вінниця. Прогноз розміщують на українській сторінці сайту.
— Моніторинг став можливим завдяки спеціальному приладу, — каже керівник аероалергенної групи Вікторія Родінкова. — Нашому навчальному закладу його подарував німецький Національний сервіс пилку, з яким ми співпрацюємо.
За словами Вікторії Родінкової, у планах групи надсилати прогноз усім бажаючим електронною поштою та смс-повідомленнями. Замовлення на отримання алергопрогнозу можна надіслати на адресу: vrodі@maіl. ru. Також науковці розміщують на сайті поради та рекомендації для хворих на алергію до пилку. Їх надає головний позаштатний алерголог Вінниці Борис Стремедловський.