Лише один район Тернопільщини — Борщівський — не має заборгованості із зарплати. Найбільше завинили своїм працівникам підприємства Тернополя — 2,5 мільйона гривень. Пальму першості тут тримає фірма «Будівельник», яка не лише «кинула» майже три тисячі забудовників, а й заборгувала своїм працівникам зарплату. У трьох районах — Бучацькому, Збаразькому, Монастириському — найбільші борги мають спиртові заводи, у Тернопільському — комунальне підприємство «Тернопільавіатранс».
Загальна сума невиплаченої зарплати на 1 травня в області становила 8,4 мільйона гривень. Більшу частину цього завинили на економічно активних підприємствах. Тут не виплачено зарплату більш як 1,7 тисячі працівникам. З початку року на 60 відсотків зросла заборгованість і на підприємствах, щодо яких відбувається процедура банкрутства. Нарощують борги і в комунальній сфері.
До речі, за втручання органів прокуратури людям відшкодовано 17 мільйонів гривень. На думку голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, до Дня незалежності реально зменшити борги на п’ять мільйонів гривень. Для цього активніше мають діяти керівники районів. Хоча не всі питання вирішуються на місці. Особливо це стосується державних підприємств, тому треба їхати до Києва. «Хто стукає, тому відчиняють», — сказав він на засіданні колегії облдержадміністрації, де слухалося це важливе питання.
Тернопільська область.