Про це повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин в інтерв’ю передачі «Від першої особи» (Радіо «Ера»).
Після ухвалення закону про земельний кадастр треба переходити, вважає керівник парламенту, до другого питання — ринку земель. За його словами, на сьогодні у Верховній Раді України немає жодного законопроекту з цього питання, зважаючи на його складність.
До того ж В. Литвин зауважив, що сьогодні «не може бути дискусії «ринок—не ринок землі», бо ринок землі в тіньовий спосіб існує», і потрібно «повернути все, що було здійснено незаконно». 
Крім того, зазначив Голова Верховної Ради, профільний парламентський комітет підготував до розгляду у другому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу з урахуванням пропозицій народних депутатів. Володимир Литвин не відкидає, що документ можуть розглянути  наступного пленарного тижня.
За його словами, у Верховній Раді України зареєстровано близько трьох десятків законопроектів, які стосуються цієї сфери, профільний комітет опрацював їх пропозиції і підготував до розгляду в другому читанні проект закону про внесення змін до Податкового кодексу. На переконання глави парламенту, необхідно ухвалити «відмінний, уніфікований документ», комплексні зміни до Податкового кодексу, які б враховували і бачення підприємців.
В. Литвин вважає, що Україна і Росія мають вести мову про більш поглиблену економічну інтеграцію за збереженні політичного суверенітету наших держав.
Керівник парламенту нагадав, що з багатьох гострих політичних питань нашим країнами вдалося досягти порозуміння, і висловив думку, що Росія, якщо вона зацікавлена у збереженні тісної економічної співпраці з нами, політичних відносинах з нею, «повинна демонструвати кроки назустріч Україні».
Голова Верховної Ради повідомив, що він підписав постанову «Про рекомендації парламентських слухань на тему: «Про стан і перспективи розвитку економічних відносин України з ЄС та Митним союзом».
«Доля так розпорядилася, що нам визначено знаходити спільну мову з Європою та Євразійським простором», — наголосив глава парламенту, додавши, що сьогодні Україна має дуже великий товарообіг із пострадянськими країнами, зокрема, з Росією. Тому, на думку В. Литвина, говорити про те, що Україна повинна «відсахнутися від колишніх радянських республік, з економічної точки зору, є утопією і неправильною лінією».
Позиція
Володимир ЛИТВИН: «Україна повинна активно працювати там, де буде її економічний інтерес, демонструвати холодний, прагматичний розрахунок, я б навіть назвав його економічним егоїзмом».
Відповідаючи на запитання, В. Литвин підкреслив, що не йдеться про входження України до Митного союзу. «Мова про те, що Україна готова співпрацювати із країнами, які входять в Митний союз, і, відповідно, з Митним союзом», — сказав він.
Голова Верховної Ради також наголосив на необхідності ухвалення рішення щодо запровадження зони вільної торгівлі і підписання угоди про асоціацію із Євросоюзом.
Прес-служба Верховної Ради.