Голова Верховної Ради України Володимир Литвин учора зустрівся із заступником голови Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Валерієм Язєвим на його прохання, повідомляє прес-секретар глави парламенту.
Сторони обмінялися інформацією щодо внутрішньополітичної ситуації в Україні та в Російській Федерації, а також обговорили стан та перспективи україно-російських відносин. Під час розмови відзначалося, що нинішній стан взаємин між країнами дає можливість конструктивно вирішувати актуальні питання двостороннього співробітництва та відкриває широкі перспективи щодо цього.
За словами керівника українського парламенту, Верховна Рада України надає великого значення розвитку міжрегіонального співробітництва між країнами, яке сприяє відновленню колишніх та створенню нових міжгосподарських зв’язків.
На його думку, Україні та Росії необхідно об’єднати зусилля для вирішенням проблемних питань у двосторонніх відносинах та активізувати роботу щодо досягнення практичних результатів співпраці у сфері промисловості, ядерної енергетики, авіабудування та з інших напрямків.