Учора в Києві відбувся Другий форум регіонів України та Уральського федерального округу Росії, під час якого було підписано низку угод та договорів.
Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов також повідомив, що на сьомому засіданні комітету з питань економічного співробітництва україно-російських міждержавних комісій, яке відбудеться 7 червня 2011 року в Москві, буде підписано план реалізації Програми міжрегіонального та прикордонного співробітництва між Україною та Росією на 2011—2016 роки. 
У свою чергу Повноважний представник Президента Російської Федерації в Уральському федеральному окрузі Микола Винниченко розповів, що за останній рік вдалося підняти на якісно новий рівень регіональне співробітництво між Україною та Росією. Він зазначив, що за деякими суб’єктами товарообіг з Україною зріс більш як на 50 відсотків, а загалом по Уральському округу — на 48 відсотків. Також М. Винниченко повідомив, що третій регіональний форум відбудеться в Тюменській області влітку наступного року.
Голова парламентського комітету з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства й регіональної політики Володимир Рибак заявив, що Росія залишається головним стратегічним партнером для України. «Справді намітилися позитивні тенденції зовнішньоторговельного обігу, що сприятиме подальшому поглибленню співробітництва між нашими країнами», — сказав народний депутат.
Заступник голови Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Валерій Язєв, Повноважний представник Президента Російської Федерації в Уральському федеральному окрузі Микола Винниченко, віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.