Уночі зловмисники поламали 53 деревця, висаджені 9 квітня під час закладання в Ужгороді найдовшої в Європі сакурової алеї на Київській та Слов’янській набережних. Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов так прокоментував прикрий інцидент: «Вважаю, що в діях вандалів, які поламали дерева, та замовників цього злочину є політичні мотиви. Сакури подарував Ужгороду Віктор Балога. І, мабуть, це не просто хуліганство, а спланована акція».

З самого ранку (а злочин, за попередніми даними, стався у проміжку між третьою і о пів на п’яту) на місці вже працювала міліція, зокрема, йшлося про вивчення матеріалів із камер відеонагляду, які розміщені у закладах на набережній. Міська влада вже направила до міліції відповідну заяву про завдану шкоду. Звісно, йдеться про матеріальну. Але, безумовно, і моральну. Новина сколихнула Ужгород, перехожі шоковані побаченим.
Міністр МНС України Віктор Балога вже знає про акт вандалізму і в разі, коли сакури не вдасться врятувати, пообіцяв восени знову подарувати Ужгороду ці чудові дерева, — проінформувала «Голос України» прес-секретар міського голови Алла Хаятова.