Лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко затримано на підставі рішення Печерського райсуду. На момент верстки номера Юлія Володимирівна ще перебувала у слідчого на допиті. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури. «Є постанова Печерського суду про затримання її і доправлення до суду для можливого обрання запобіжного заходу. Але воно ще не реалізовано слідчим», — зазначив керівник прес-служби головного наглядового органа країни Юрій Бойченко.
На запитання, чи буде це рішення суду реалізовано, Бойченко відповів: «Це право слідчого, він думає».
Водночас перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін на виході з головного слідчого управління пообіцяв, що після проведення слідчих дій лідера БЮТ Юлію Тимошенко відпустять, йдеться на сайті «Української правди».
Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», прес-секретар Ю. Тимошенко Марина Сорока наголосила, що «вперше за весь час, коли Юлія Тимошенко бере участь у слідчих діях, в будівлі Головного слідчого управління ГПУ введено безпрецедентний режим охорони. В коридорі біля кабінету, в якому триває допит Тимошенко, знаходяться від 25 до 30 правоохоронців у масках — нібито з підрозділу «Сокіл».
Водночас Генпрокурор Віктор Пшонка на зустрічі з послами ЄС запевнив, що у вівторок Юлія Тимошенко не буде заарештована. Про це повідомляють джерела «Української правди» з посиланням на учасників зустрічі.
За їхніми словами, 
В. Пшонка заявив, що в них є санкція суду на арешт Ю. Тимошенко, але у вівторок його не буде проведено, і Тимошенко відпустять.