Це гарантує заступник голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Павло Довгопол, коли педагоги чи батьки запитують про оптимізацію шкільної мережі. 
Тим часом інформація про можливе закриття чотирьох початкових шкіл уже прозвучала на нараді з директорами ЗОШ та дитсадків у березні. Учителям закладів пообіцяли працевлаштування, учням — обов’язкове підвезення до опорного закладу. До речі, школярів Кам’янеччини нині обслуговує 13 автобусів.
Керівник Фурманівської ЗОШ І ступеня Людмила Василинчук чула про можливе закриття закладу, але впевнено не може підтвердити інформацію. Вона навчає шість учнів. У наступні роки кількість школярів у Фурманівці зменшиться. У приміщенні, яке належить відділу освіти, діють, крім школи, садок (семеро дітей), медпункт. Пані Людмила мешкає в селі Кульчіївці, де є опорна школа. Добирається до Фурманівки шкільним автобусом, який підвозить тутешніх старших учнів до Кульчієвецької одинадцятирічки.
Керівник закладу в Шутнівцях Наталія Слєсар зазначає: «Ніхто нас офіційно ще не повідомив про закриття».
«Наказу райвідділу освіти ми ще не отримували, працюємо, як і раніше», — підтвердили в Мілівцях.
На жаль, народжуваність у районі сьогодні майже втричі нижча за смертність. Відтак станом на сьогоднішній день у 68 школах Кам’янець-Подільського району навчаються 
5 177 учнів, функціонує 442 повні класи (мінімальна наповнюваність — 5 учнів), а 192 класи некомплектні. Проблему тут вирішили так: 414 учнів навчаються за індивідуальною формою.