Депутати Тернопільської облради відреагували на лист майже 30 приватних підприємців, які попросили сприяння у внесенні змін до деяких пунктів ст.139 Податкового кодексу.

Його положення унеможливлюють для юридичних осіб замовлення послуг у підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування. Аргументи такі: це призведе до банкрутства дрібних підприємців, які працюють в основному у сфері послуг, зростання безробіття, монополізації ринку, підвищення цін, зменшення надходжень до бюджету. Після дискусій (не всі депутати згідні, що підприємцям так важко живеться) більшістю голосів на засіданні сорокової сесії вирішили надіслати звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу. За словами голови облради Олексія Кайди, тернопільські депутати й надалі підтримуватимуть малий і середній бізнес, який становить основу економіки області.
До речі, за три місяці цього року припинили бізнес понад 200 мешканців обласного центру, що майже вдвічі більше, ніж на відповідний період минулого року, зростає безробіття. Занепокоєна такою ситуацією і Тернопільська міськрада. Вона має на меті створити бізнес-інкубатор, де надаватимуть консультації з права та бухгалтерських питань. Також тут зможуть відкрити свої міні-офіси підприємці-початківці — до того часу, поки не стануть на ноги.