Вітрильний спорт. В акваторії Київського водосховища сьогодні триватиме третій день міжнародних змагань Wіnd master regatta. Нагадаємо, що «Голос України» надає їм інформаційну підтримку.

Як уже згадувалося, суперечку ведуть екіпажі в трьох класах: «Спортбот», «Зірковий» і «Крейсерсько-перегоновий». Представляють вони Україну, Грузію, Велику Британію, Білорусь і Росію. Учора відбулися ще й перегони легенд. Серед учасників був почесний гість регати, видатний український спортовець, триразовий олімпійський чемпіон Валентин Манкін.
Він багато цікавого розповів молодим представникам ЗМІ. Зокрема, згадав, як ще хлопчиком прийшов на Матвіївську затоку Дніпра і почав вишкіл у видатного тренера Сергія Машовця. Валентин Григорович переконаний, що і тепер на Дніпрі та його водосховищах можна і треба готувати яхтсменів найвищого класу.
Варто сказати кілька слів про відкриття змагань. Воно було яскравим і по-сімейному теплим. Успішних стартів учасникам бажали міністр оборони України адмірал Михайло Єжель, президент Федерації вітрильного спорту України, народний депутат Василь Гуреєв, глава Державної служби молоді і спорту Равіль Сафіуллін, президент вітрильної федерації Грузії, учасник двох Олімпіад, регати Кубка Америки чемпіон Європи Гурам Біганішвілі та інші. Присутні дружно і щиро привітали грузинського друга з днем народження. До речі, лідер яхтсменів Грузії — вихованець українського суперчемпіона Валентина Манкіна.
Читачам, мабуть, буде цікаво дізнатися, що Василь Гуреєв, як діючий спортовець, багато років змагається в перегонах класу «Зірковий». Завдяки його зусиллям Україна тепер посідає дев’яте місце у світовому рейтингу цього олімпійського класу, котрий саме зараз відзначає своє 100-річчя.
Завтра весняна частина Wіnd master regatta фінішує. Мине літо, і восени відбудеться новий сезон цих захопливих змагань.
— Наша регата — це вже більш ніж змагання, — каже її директор Юрій Семенюк. — Це міжнародна подія, на яку спеціально приїздять провідні спортсмени з-за кордону. Тому ми повинні підтримувати високий рівень і постійно підвищувати його.
* * *
Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Плей-оф. Фінальна серія. 19 травня. «Донецьк» — «Будівельник». 72:53 (16:19, 23:9, 13:20, 20:5). Рахунок серії — 1:1. Завтра в Києві відбудеться третій поєдинок.