Тимчасова комісія з перевірки об’єктів, що будуються в центрі столиці, завершила свою роботу. Під прискіпливе око «ревізорів» потрапило одразу кілька горе-будівництв. Серед них уже знайомі нашим читачам із численних публікацій зведення торговельно-офісного центру на перетині вулиць Пушкінської та Богдана Хмельницького (саме над вестибюлем станції метро «Театральна») і будівництво житлового комплексу по вул. Олеся Гончара, 17—23. Висновки експертів: першу недобудову демонтувати і розбити на її місці сквер, друге будівництво терміново зупинити і перевірити законність виділення земельної ділянки. Громадськість могла б почати святкувати, якби не одне «але».

— Тільки-но забудовники дізналися про рішення, будівництво на Гончара закипіло так, що описати складно, — каже Ірина Нікіфорова, ініціатива «Кияни проти руйнації». 
Рішення комісії як такої юридичної сили не має, розповідає «Голосу України» Олександр Бригинець, голова комісії Київради з питань культури та туризму. Це, мовляв, певний дороговказ для влади: «Фактично, ми показали юридичний шлях, як можна вирішити ці питання. І якщо влада захоче — вона пройде його до кінця. Якщо ні, то на якомусь етапі вигадає страшну історію про те, чому цього зробити їй не вдається. Думаю, голові КМДА все-таки доведеться реалізовувати цей план. Або ж розписатися у власному безсиллі».
Між тим, кажуть, що рішення деяких комісій та судів виносяться тільки для того, щоб зняти напруження громадськості. Мовляв, люди радіють, випускають пару, розслабляються. А потім, коли учергове доведеться збиратися, їх здолає зневіра «а скільки ж можна?». Схоже на правду, адже на папері громадськість і справді уже кільканадцять разів доводила незаконність і небезпечність цих будівництв. Але останні від того стають тільки вищими. Та сподіваємось, що подібні слова виявляться ганебним наклепом на владу, яка найближчим часом усе ж з’ясує, хто в місті хазяїн: громада чи кілька забудовників.