На даний час використання енергозберігаючих технологій стає дуже важливим не тільки на державному рівні, а й на рівні кожної окремо взятої родини. Альтернативна енергетика сприяє значному поліпшенню економічної ситуації в країні, а рішення про облаштування свого побуту за допомогою енергозберігаючих технологій для дому призводить до реального скорочення споживання електроенергії та економії сімейного бюджету. З наближенням холодної пори року питання стає особливо актуальним, на щастя сьогодні деякі з фінансових установ для придбання такого виду продуктів пропонують скористатися зручними кредитними програмами. Про те, які кредитні продукти пропонують банки, ми розпитали у експерта Максима Акінчиця,(на знімку) Директора з розвитку бізнесу та по роботі з ключовими клієнтами Альфа-Банку Україна.
— Розкажіть, будь ласка, на що Ви порадили б звернути увагу українцям при виборі банку для отримання споживчого кредитування?
— При виборі банку, перш за все, необхідно звернути увагу на повсякденну роботу фінансової установи. Чи виконує банк свої зобов`язання перед своїми клієнтами, чи вчасно виплачує грошові кошти за вкладами, чи видає кредити — все це вагоме підтвердження стабільності та успішності такого банку. Альфа-Банк за довгі роки своєї роботи завжди дотримується головної філософії ведення бізнесу — це повне і безвідмовне виконання зобов`язань перед своїми клієнтами у будь-якій ситуації. Напевно, тому на сьогодні Альфа-Банк Україна залишається одним з небагатьох фінустанов у банківській системі, які продовжують кредитувати населення. Ми активно розвиваємо напрям споживчого кредитування, пропонуючи все більш широкий спектр продуктів і послуг для придбання їх у кредит.
— Які кредитні програми пропонує Ваш банк для придбання енергозберігаючих технологій?
— Альфа-Банк пропонує цілий ряд пільгових кредитних програм на енергозберігаючі технології — від пластикових вікон і до всіляких будівельних матеріалів. Наприклад, сьогодні пільгові кредитні програми з придбання котлів, утеплювачів, пінопласту та інших енергозберігаючих матеріалів вже активно працюють у великих торгових магазинах таких, як Епіцентр, Практікер, Нова Лінія. Такі програми передбачають розстрочку від 3 до 36 місяців. Крім того, ми працюємо більш ніж з 200-ми компаніями-партнерами з пільгового кредитування пластикових вікон для населення, надаючи в рамках таких програм повну розстрочку або погашення з невеликою переплатою. Це дозволяє нашим клієнтам підготуватися до зимового періоду і при цьому заощадити свої кошти. Варто відзначити, що в розробці у нас декілька програм з комплексного утеплення житлових будинків, у тому числі і багатоповерхових, а також, у разі необхідності, надання допомоги за пільговим фінансуванням населення.
— Що необхідно для того, щоб придбати такі продукти у кредит? Як довго приймається рішення про надання кредитних коштів?
— Для цього необхідно, в першу чергу, визначитися з товаром, який клієнт хотів би придбати в рамках наших пільгових кредитних програм. Якщо це буде один з магазинів наших партнерів, то необхідно буде звернутися до клієнтського менеджера, котрий знаходиться у магазині. Для оформлення такої кредитної програми допускаються громадяни від 21 до 70 років з наданням стандартного набору документів — паспорта та ідентифікаційного коду. Крім того, для отримання кредиту можна скористатися зручною онлайн-заявкою на нашому сайті, після заповнення якої з клієнтом зв`яжеться співробітник банку і уточнить усі деталі. Рішення про надання кредиту приймається протягом однієї години. Надалі платежі для погашення кредиту необхідно буде здійснювати щомісяця згідно з графіком погашення, вказаному в кредитному договорі. При цьому оплачувати кредит можна будь-яким зручним способом — через відділення банку, через термінали самообслуговування або за допомогою інтернет-банкінгу «My Alfa-Bank».