На цьому наголосив Президент Віктор Янукович під час учорашньої робочої поїздки до Закарпатської області.
Глава держави акцентував: головна перевага — узгодженість дій всіх гілок. Такого він не пригадує, хоча працює в органах державної влади з 1996 року. Реформування країна потребувала уже давно. «Хоча, — підкреслив В. Янукович, — я не кажу, що втрачено 20 років. Ми всі працювали на своїх місцях. Але, сказав він, настільки була велика боротьба за владу, настільки все було заполітизовано на всіх рівнях, що проводити реформи вдавалося лише клаптиками. Минулий рік переконав наших партнерів у світі, що Україна — стабільна держава».
За участю Президента на Закарпатті провели розширене засідання регіонального комітету з економічних реформ. У своєму виступі В. Янукович зупинився на найгостріших проблемах регіону. Зокрема, наголосив, що шукати зручний час для реформ, які повинні бути глибокими і системними, не можна. «Сьогодні ми маємо думати не про рейтинги і не продовжувати гру із суспільством, — сказав глава держави, — ми повинні обрати шлях реформ, який дасть змогу нам з часом створити конкурентоспроможну країну. У нас не повинно бути ілюзій, що хтось нам допоможе, ми повинні бути сильними. А наша економіка — конкурентоспроможною. Тоді будемо адекватно реагувати на глобальні виклики».
Під час візиту Президент відвідав автомобілебудівний завод «Єврокар», де ознайомився з виробництвом легковиків усіх видів марки «Шкода». Глава держави дав доручення створити робочу групу, яка вивчила б усі наявні питання. Говорили також і про Солотвинський солерудник. В. Янукович наголосив, що держава несе відповідальність разом з місцевою владою за стан справ у цьому селищі.
Очільник країни побував і в Закарпатському краєзнавчому музеї, що розташований в Ужгородському замку, на реконструкцію якого чотири року тому, коли він очолював уряд, було виділено 3 мільярди гривень.