Союзу юристів України виповнилося 20 років, і цю дату пов’язують з плідною, наполегливою роботою професійних правознавців. Делегати з’їзду Союзу юристів України, який відбувся у м. Ірпінь, підкреслюють, що вони об’єдналися заради однієї мети — побудови незалежної правової держави. В центрі президії з’їзду засновник — перший президент Союзу юристів України академік Ю. Шемшученко.
У відповіді на наше запитання щодо найбільш нагальних проблем сьогодення делегат з’їзду професор А. Селіванов наголосив: «Юристи України мають сьогодні унікальну можливість сприяти реформам, бути корисними суспільству, допомагати законотворчій роботі. Подивіться, який сьогодні згуртований, дієвий склад кращих юристів України і серед них вагомо представлена юридична наука — це академіки і професори Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Наша пропозиція — звернутися до Президента України та Голови Верховної Ради України, щоб підготуватися і провести Всеукраїнську нараду вчених-конституціоналістів, об’єднавши професійні погляди вчених та практиків у виробленні стратегії конституційної реформи. Це буде перший крок суспільного розуміння конституційної модернізації».
Одноголосно президентом Союзу юристів України обрано В. Євдокімова.
Наталія ВІламова.
На знімку (зліва направо): делегати VІІ з’їзду Союзу юристів України — заступник Голови Конституційного Суду України С. Винокуров, президент Союзу юристів України В. Євдокімов та Постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України професор А. Селіванов.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.