Робітників травмували електрошокерами, на них спускали собак...
Учора о пів на четверту ранку на територію Кирнасівського цукрозаводу, що в Тульчинському районі на Вінниччині, вдерлися приблизно сорок молодиків. Під час бійки загинув 73-річний пенсіонер, колишній електрик підприємства Віталій Ратушний.
— Вони мали при собі різні знаряддя — бити, лопати, людей травмували електрошокерами, на них спускали собак, — розповів кореспонденту «Голосу України» сільський голова Кирнасівки Василь Процишин. — Є травмовані, а для Віталія Ратушного цей ранок став останнім...
На захист заводу зійшлося більше ста людей. Їх розбудили тривожні звуки дзвону, що знаходиться біля підприємства. Нападники, які приїхали на мікроавтобусах, відступили. Декого з них затримала міліція, коли ті верталися з села.
— Коли одного із затриманих привезла міліція для упізнання, то правоохоронці змушені були швидко розвертати машину назад, інакше б кривдника роздер натовп, — додає сільський голова.
Як повідомляв «Голос України», півтора місяця тому вже була спроба захоплення цукроварні. Щоб новий власник не пустив підприємство під «ніж», колишні заводчани створили комітет захисту заводу. Люди чергують удень і вночі. Власником заводу, який перепродували декілька разів, нині є один з київських підприємців.
Кирнасівський цукровий — єдине в області підприємство, яке має дві технологічні лінії — для переробки цукрових буряків і цукру-сирцю.
Подробиці скандалу — в одному з наступних номерІв газети.