Міжпарламентські зв’язки між двома країнами істотно активізувалися. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк на зустрічі з делегацією депутатської групи Державної Думи Федеральних Зборів РФ з міжпарламентських зв’язків з Україною. «Нарешті розпочали планову роботу між групами дружби. В Україні в міжпарламентську групу входять 164 народні депутати. А в Росії — 94 депутати Держдуми. Це свідчить про те, що наші країни розуміють і усвідомлюють важливість наявних питань», — сказав Адам Мартинюк.

Він також розповів, що наша міжпарламентська група із задоволенням прийняла пропозицію російської сторони, щоб наступну зустріч провести на регіональному рівні у Воронежі в середині червня. Цього року відбудеться велика серія зустрічей на міждержавному та регіональному рівнях. Наприклад, наприкінці жовтня в Донецьку відбудеться другий економічний форум Росії та України.
 
  Цифра
Україна вийшла на третє місце за рівнем товарообороту з Росією (після Китаю та Німеччини). Торік збільшився товарооборот в 1,6 разу. А нинішнього — уже в півтора разу.
 
«Ми розуміємо й усвідомлюємо, що без взаємовигідних двосторонніх і багатосторонніх відносин між нашими країнами в економічній сфері Україні буде непросто», — заявив він.