Учора відбулася зустріч груп дружби парламентаріїв України та Російської Федерації. Народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов підкреслив, що сьогодні україно-російські відносини повертаються у тривале стратегічне партнерство. Зокрема, до реалізації спільних масштабних інтеграційних проектів у промисловості, енергетиці, авіа- і суднобудуванні, транспорті, космосі та сфері високих технологій. Сергій Ківалов сказав, чим вигідний МС для наших громадян. Для того, щоб прийняти це рішення, потрібно провести всеукраїнський референдум.
Сергій Ківалов виступив з ініціативою затвердити спільне звернення до глав і урядів держав укласти нову угоду про безвізове перебування і працевлаштування громадян на взаємних умовах.
А саме:
1) скасувати 90-денне обмеження перебування українців на території Росії;
2) спростити або скасувати міграційний облік;
3) скасувати дозвільний режим для вільного працевлаштування на територіях двох держав.
Також народний депутат акцентував увагу на спрощенні взаємних поїздок залізничним та автомобільним транспортом. В Україні очікують і позитивних результатів у переговорах з Росією в паливно-енергетичній сфері.
А депутат Державної Думи Російської Федерації Костянтин Затулін сказав, що дуже важливо знайти точки дотику з усіх перерахованих вище питань. 
Під час зустрічі груп дружби парламентів України і Російської Федерації.
Станіслав Говорухін, Сергій Ківалов, Вадим Колесніченко.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.