На Оболонській Набережній міста Києва пройшов дивовижний вернісаж «Освіта Оболоні—2011». На ньому були представлені всі школи, дошкільні та позашкільні заклади району.
Уздовж набережної розташувалися намети, в яких педагоги та їх учні завзято розповідали гостям про свої досягнення та плани на майбутнє.
Вернісаж, котрий фактично був днем відкритих дверей, насамперед зацікавив батьків, які хочуть зорієнтуватись у виборі місця навчання для своїх дітей. Також цього дня відбувся благодійний ярмарок, де можна було придбати речі, котрі учні зробили своїми руками. Всі виручені на ньому кошти спрямують на потреби освітніх закладів.
Окрім інформаційних стендів та наметів, на набережній спорудили ігрові майданчики для дітей, організували різноманітні спортивні змагання та майстер-класи, зокрема з паперопластики, бісероплетіння, а також з виготовлення сувенірів із кераміки, витинанок, ляльок-мотанок тощо. У цей час лунали виступи колективів художньої самодіяльності, а діти запускали в небо паперових зміїв.
Серед відвідувачів освітянського вернісажу наш кореспондент помітив голову Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Василя Антонова, за ініціативи якого стало можливим проведення цього заходу, і попросили поділитися своїми враженнями.
— Подивіться, адже це — справжнє свято спілкування батьків, дітей, педагогів! Приємно, що вони отримали ще одну можливість відкрито і невимушено поговорити про найважливіше — про наших дітей, їх освіту і виховання, — каже Василь Іванович. — Ми очікували, що вернісаж «Освіта Оболоні—2011» стане масштабною подією, але були приємно здивовані великою кількістю відвідувачів та інтересом, який він викликав у спеціалістів та керівництва Міністерства освіти.
На такий поки що незвичний для киян вернісаж прийшло багато посадовців. Серед тих, хто відвідав захід та ознайомився з презентацією шкіл і творчістю учнів, був міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.
Не може не радувати, що у планах Оболонської адміністрації — продовжити гарне починання.
— Найголовніше, що вернісаж дав змогу батькам зробити правильний вибір, а дітям — різнобічно проявити свої таланти, — підбиває підсумки голова Оболонської райдержадміністрації Василь Антонов і ділиться секретом: — Цей вернісаж став добрим прикладом для наслідування, і ми зробимо все для того, аби він проводився регулярно.
Юлія ОЛЕКСЮК, Оксана БІДА.
На знімку на передньому плані (зліва направо): начальник Управління освіти Оболонського району м. Києва Оксана Добровольська, міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник та голова Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації Василь Антонов.