Народний депутат від «Нашої України» Лілія Григорович презентувала в парламенті законопроект «Про соціальну відповідальність великого бізнесу перед суспільством». 
За її словами, законопроект було розроблено як адекватну законодавчу ініціативу у відповідь на реальні виклики і обставини сьогодення, адже наша держава нині є одним із лідерів за показниками бідності.
Законопроектом пропонується запровадити сплату податку на наддохід із фізичних осіб щороку за такою схемою: якщо сума чистого доходу перевищує 20 мільйонів гривень — 1% від такої суми; від 20,5 до 25 мільйонів — 1,5%, від 25 до 30 мільйонів — 2%, більше 30 мільйонів — 2,5%. Передбачається також відповідальність за невиконання вимог закону — накладання штрафних санкцій у розмірі 5% вартості чистого доходу. Пропонується, щоб податок на надприбуток сплачували на території України як резиденти, так і нерезиденти, якщо вони отримують доходи на території нашої держави.
«Встановлення податку на бізнес, надприбуток та багатство з метою забезпечення принципу рівності та солідарності для кожного громадянина демонструє практика багатьох країн світу, — наголосила на брифінгу Л. Григорович. — Прийняття закону «Про соціальну відповідальність великого бізнесу перед суспільством» призведе до додаткових надходжень до держбюджету, дасть можливість утвердити соціальну стабільність у державі в еволюційний спосіб».
Довідково
У Франції діє закон «Про податок на багатство з фізичних осіб», відповідно до якого особи, доходи яких перевищують 800 тисяч євро, повинні сплачувати відсотки в держбюджет на соціальні потреби та охорону здоров’я. Упродовж минулого року за допомогою оподаткування багатіїв бюджет Франції збільшився на 4,42 мільйона євро. Аналогічні закони також діють в інших країнах світу, зокрема, в Норвегії, в Індії.