День «Голосу України» в рамкам традиційної «Журналістської весни» відбувся у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем’янчука, що в Рівному.

Гостем студентів-першокурсників факультету масової комунікації та інформаційних технологій була власний кореспондент парламентського видання на Рівненщині Олександра Юркова.

Допитливі студенти, що хочуть пов’язати своє майбутнє з журналістикою, цікавились творчою політикою головної газети України, яка є популярною в регіоні, організацією роботи творчого колективу редакції і, зокрема, власного кореспондента. А ще тим, як вдається добиватися реагування на критичні виступи газети, «фішка» якої — професійні журналістські розслідування із важливих резонансних проблем. Порушували студенти і проблеми свободи слова, захисту журналістів, які пишуть на не завжди приємні для влади теми. Їх цікавили також етичні та моральні засади журналістики.

— Спілкування з молоддю було цікавим і для мене, — ділиться враженнями від зустрічі з рівненськими студентами Олександра Юркова. — Адже в запитаннях, які вони ставили, — небайдужість до майбутньої професії, бажання стати хорошими журналістами. Прозвучало запрошення провести майстер-класи журналістами нашого видання. Дехто цікавився можливістю співпрацювати в ролі позаштатних кореспондентів з «Голосом України». Особливо приємно, що серед передплатників — батьки студентів. Так, постійно передплачують і читають нашу газету в сім’ї студентки Тетяни Савчук. Їй, а також Світлані Панковій, яка поставила найбільше цікавих запитань, я із задоволенням подарувала фірмові футболки нашої газети.

Ярослав ШВАЙКІВСЬКИЙ, студент МЕГУ ім. академіка С. Дем’янчука.

На знімку: власний кореспондент «Голосу України» у Рівненській області Олександра Юркова зі студентками Світланою Панковою (ліворуч) і Тетяною Савчук (праворуч).

Фото автора.