Петро Порошенко призначив радника глави держави Ігоря Смешка головою Комітету з питань розвідки при Президентові України.

«Країна веде виснажливу боротьбу за незалежність, насправді це Вітчизняна війна. Збройні Сили України продемонстрували свої найкращі якості. Бойовий дух, стійкість, героїзм українських військовослужбовців сьогодні потребують захисту з боку держави. Наш прямий обов’язок — забезпечити Збройні Сили достовірною, перевіреною інформацією розвідки», — сказав Петро Порошенко під час учорашньої зустрічі з Ігорем Смешком.

Президент зазначив, що голова Комітету з питань розвідки має провести велику аналітичну та координаційну роботу, яка забезпечить достовірною інформацією вище керівництво держави, Збройні Сили та спецслужби.

Глава держави наголосив на необхідності зміни інформаційної політики розвідки. «Це не є утаємничений підрозділ, діяльність якого нікому не відома. Інформаційна складова нашої безпеки виходить на перший план, і я чекаю від вас об’єктивного представлення позиції держави в інформаційній війні», — зауважив Петро Порошенко.

Ігор Смешко подякував Президенту за довіру. «Я докладу всіх зусиль, щоб служити Україні та законно обраному українському Президенту, який веде зараз нерівну боротьбу за нашу державність, територіальну цілісність та суверенітет», — сказав він.