У Кам’янка-Бузькому районі завершуються посів цукрового буряку, посадка картоплі. Загалом, очікується, під бульбою буде 5385 гектарів — на 150 га більше, ніж торік.

Тон у картоплярстві задає науково-виробниче підприємство «Бульба», котре очолює кандидат сільськогосподарських наук Олег Андрушко. Підприємство вирощує вітчизняні сорти, виведені у роки незалежності України. Мабуть, селекціонери вірили в те, що сила слова також приносить добрі плоди і дали своїм «творінням» поетичні найменування, як-от: Слов’янка, Явір, Червона рута, Скарбниця. На загал виробникам запропоновано понад сто сортів. Як господар і науковець Олег Андрушко є прихильником саме вітчизняних сортів картоплі. Адже, за його словами, разом із сортами іноземної селекції можна завезти сюди багато патогенів і прихований генетично-модифікований матеріал...

Місцевий клімат не надто сприятливий для вирощування гречки, та все-таки цьогорічна посівна змінила «політику» щодо цієї культури. Торік під гречкою було 200 гектарів, а нині мають намір відвести 700.

 

Львівська область.