На людському віку офіційно вважається ювілеєм 25, 50, 75 років... У «Шахтаря», виходить, тепер третій ювілей. І за цей період славний клуб досяг грандіозних успіхів. Він є володарем Кубка УЄФА, шестиразовим чемпіоном України, десятиразовим срібним призером. Тричі «Шахтар» здобував Суперкубок України. А раніше, за радянських часів, «гірники» чотири рази вигравали Кубок СРСР, двічі — срібні та бронзові медалі чемпіонату країни. Цей перелік можна продовжувати ще довго...
Минулої суботи у Донецьку грандіозним шоу на стадіоні «Донбас Арена» відсвяткували 75-річчя футбольного клубу «Шахтар». За видовищем спостерігали 50 тисяч глядачів. У ложі почесних гостей перебували Президент України Віктор Янукович і його попередники — Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко.
«За останні роки «Шахтар» став грандом європейського футболу, — заявив, виступаючи на церемонії, Президент України. — У клубі створена спортивна інфраструктура, яка стала надбанням усього Донбасу і всієї України. Це все є яскравим прикладом того, яких висот можна досягти наполегливою працею і цілеспрямованістю. Переконаний, що це стосується не тільки спорту. Всім нам потрібні спільні перемоги і в економіці, освіті, медицині та інших сферах нашого життя. «Шахтар» є прикладом для України як орієнтир, як зразок такого успіху».
Того дня в Донецькій обласній державній адміністрації відбулося нагородження представників та ветеранів клубу. Зокрема, орден «За заслуги» І ступеня отримав головний тренер команди Мірча Луческу, «За заслуги» ІІ ступеня — перший віце-президент федерації футболу області Іван Гайворонський, генеральний директор Сергій Палкін, ветеран клубу Дмитро Шутков. Ордена «За заслуги» ІІІ ступеня удостоєні ветерани «гірників» Віктор Грачов, Юрій Дегтярьов, Віктор Звягінцев, Сергій Попов, Володимир Сальков, Михайло Соколовський, Юрій Ананченко, Іван Бобошко, Валентин Сапронов, а також асистент головного тренера Олександр Спірідон, директор департаменту спортивних споруд Нуріман Такташов, директор департаменту медицини та спортивної адаптації Франциско Біоска. 
А тим часом навколо «Донбас Арени» вже за кілька годин до початку церемонії збиралися численні глядачі. Постановку шоу здійснювали фахівці італійської компанії «K-events», які мають досвід організації церемоній відкриття та закриття Олімпійських ігор. Гаслом шоу стали слова: «Вшановуємо минуле. Створюємо майбутнє». При цьому творча група максимально використала «шахтарське походження» команди. Організатори спорудили посередині поля терикон та дві труби як символ краю, звідки йде коріння футбольного клубу. Не забули нагадати і про той факт, що на старому стадіоні «Шахтар» цілі покоління вболівальників дивилися футбол, сидячи на схилах найближчого терикона. Ветеран команди Михайло Соколовський урочисто заніс до стадіону запалений шахтарський ліхтар-коногонку, який напередодні побував у вибої найстарішої донецької шахти «Лідіївка» та був пронесений через усе місто. На поле також винесли копії кубків, завойованих командою.
У масових постановках було задіяно 1300 танцівників-волонтерів, які кілька місяців репетирували із хореографами, сценографами та художниками-освітлювачами з усього світу. Над центром арени «зависла» велетенська куля-м’яч, на яку проектувалися символи, картини та фото. Кульмінацією свята став вихід на поле гравців команди на чолі із головним тренером Мірчею Луческу та президентом клубу Рінатом Ахметовим. Останній вручив символічну «зірку» найстаршому та наймолодшому уболівальникам — на знак вдячності за підтримку команди.
Голлівудська зірка українського походження Міла Йовович (на знімку) загасила свічки на велетенському іменинному торті і заспівала російською на мотив пісні «Happy bіrthday to you». Наприкінці церемонії на арені з’явилася 25-метрова надувна фігура футболіста, наповнена 300 кубометрами гелію, — як символ зростаючої популярності команди. Завершилося шоу виступом поп-зірки Ріанни — дворазової володарки престижної американської премії «Греммі» та грандіозним феєрверком.
Витрати на гранд-шоу у футбольному клубі не розголошують. Генеральний директор клубу Сергій Палкін зазначив лише, що вони складаються із кількох контрактів — із фірмою-організатором та запрошеними зірками. До речі, Міла Йовович на прес-конференції говорила гарною російською мовою, а на запитання, як вона носитиме подаровану сувенірну футболку «Шахтаря», чарівно посміхнулася: «Звичайно, із шортиками та підборами!» Колишня киянка не вважає виступ на ювілеї донецької команди «зрадою» малій батьківщині. «Я — українка, і не бачу суперництва між містами. Для мене це все — Україна», — запевнила Йовович.
Під час спілкування з журналістами президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов заявив, що найближча мета — виграти Лігу чемпіонів УЕФА.