Голова Верховної Ради України Володимир Литвин 15—16 травня відвідає з робочим візитом Санкт-Петербург (Росія). Про це «Голосу України» повідомила прес-служба парламенту.
Під час візиту Володимир Литвин візьме участь у тридцять шостому пленарному засіданні Міжпарламентської Асамблеї держав—учасниць СНД, виступить із доповіддю на Міжнародній науковій конференції, присвяченій 65-й річниці Нюрнберзького процесу, та з доповіддю щодо заходів, присвячених 150-річчю перенесення праху Т.Г. Шевченка із Санкт-Петербурга до Канева, а також візьме участь у мітингу-реквіємі та поминальній службі на Смоленському кладовищі з нагоди 150-річчя від дня перепоховання Т.Г. Шевченка та у вечорі пам’яті в Таврійському палаці.
Програмою візиту також передбачено зустрічі Голови Верховної Ради з Головою Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Мироновим, з Головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Борисом Гризловим, з Головою Ради Республіки Національних зборів Республіки Білорусь Анатолієм Рубіновим, з Головою Парламенту Республіки Молдова Маріаном Лупу, з Головою Мажилісу Парламенту Казахстану Уралом Мухамеджановим.