Під таким гаслом мешканці комплексу «Пори року», що в Солом’янському районі столиці, влаштували місцеву акцію із благоустрої своїх дворів. Її головними активістами стали діти.

Уранці прокинувся — причепури свою планету. Цю гарну звичку Маленького принца з однойменної казки Антуана де Сент-Екзюпері намагаються перейняти і юні кияни. Мабуть, вони навіть не знали про розпорядження Кабміну України стосовно всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте навколишнє середовище» і Дня благоустрою територій населених пунктів...
Малюки одержали в подарунок грабельки, поливалки, відерця. Крім батьків, їм допомагали веселі клоуни й музика, а нагородою за працю стали солодощі. Спільними зусиллями посадили більш як 3000 саджанців різних квітів (на знімку).
— У нас є така традиція: двічі на рік улаштовуємо свята для дітей, — розповідає організатор заходу Ян Медников. — Узимку ставимо ялинку, запрошуємо Діда Мороза й Снігуроньку, а навесні озеленюємо двір і кличемо клоунів. Хочемо, щоб кожна дитина своїми руками посадила квітку на клумбах у дворі. І тоді навряд чи учасник такого зеленого патруля захоче зламати дерево, витоптати траву. Він стане дбайливо ставитися до природи.
Фото автора.