Хокей. Братислава (Словаччина). Чемпіонат світу. Вищий дивізіон. Матчі 1/4 фіналу. Швейцарія — Німеччина. 5:2. Чехія — США. 4:0. Фінляндія — Норвегія. 4:1. Канада — Росія. 1:2. Пари 1/2 фіналу: Чехія — Швейцарія; Фінляндія — Росія.
Під час цих змагань в столиці Словаччини відбувається щорічний конгрес ІІХФ. На ньому вже затверджено реформу системи розіграшу світового чемпіонату. Таке рішення продиктоване наміром скоротити витрати на переїзди між Фінляндією та Швецією, які спільно проведуть два наступні турніри.
Тепер за вихід до плей-оф учасники боротимуться у двох групах по вісім команд. Система ігор «кожний з кожним» дозволить всім командам на цьому етапі провести по сім зустрічей. За їх підсумками чотири кращі збірні вийдуть до плей-оф. Причому чвертьфінальні матчі їм належить зіграти проти суперників із своєї групи. Володарі першого місця зустрінуться з четвертим номером «посіву», друга збірна — з третьою. І лише на півфінальній стадії ті, хто «вижили», поміряються силами з командами з іншої групи. Вирішальні битви за медалі 2012 року відбудуться в Гельсінкі, а наступного року — в Стокгольмі.
Скасовано втішний раунд, в якому велася боротьба за право залишитися в елітному дивізіоні. Тепер дві найгірші команди з кожної вісімки автоматично опустяться на ранг нижче. Остаточний склад двох великих груп ІІХФ визначить після завершення всіх матчів нинішнього чемпіонату світу.
Нагадаємо, що турнір-2014 прийматиме Білорусь. На проведення чемпіонату 2016 року претендують Україна, Росія та ряд інших країн. Це питання має вирішиться сьогодні на конгресі ІІХФ у Братиславі. Хоча росіяни навіть і не сумніваються, що оберуть саме їх.