Прокуратура Полтавської області порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 366 КК України щодо сільського голови з Диканського району, якого звинувачують у зловживанні службовим становищем. Без рішення сесії сільської ради він видав завідомо неправдивий документ про передачу у приватну власність 10 громадянам — із земель запасу сільської ради — земельних ділянок загальною площею 10 га, вартість яких згідно з експертною грошовою оцінкою становить 216 тис. грн. Ймовірно, що без хабара тут не обійшлося.
Як повідомила заступник начальника відділу прокуратури області Альвіна Адамець, кримінальну справу розслідує прокуратура Диканського району.
Цікаво, що місяць тому Київський районний суд Полтави за схожим звинуваченням уже засудив одного колишнього сільського голову. Йому «світить» п’ять років позбавлення волі з конфіскацією половини належного майна за те, що отримав 50 тис. грн. хабара за обіцянку «вирішити питання про продаж приміщення сільського клубу, а також відчуження відповідної земельної ділянки».
 
Полтавська область.