Переможці конкурсу «Читайлик», який ось уже четвертий рік організовує Копичинська міська бібліотека для дітей, приїхали на ІІ Всеукраїнський книжковий форум до Тернополя шкільним автобусом.
— Це їм нагорода за любов до книжки, — розповідає завідувачка бібліотеки Галина Турок. — Конкурс відбувається протягом року. До уваги беремо, скільки і які книжки прочитали школярі, чи ведуть щоденники прочитаного, чи залучають до відвідання бібліотеки своїх друзів, проводимо вікторини. Діти тягнуться до книги. Навіть коли стають студентами, навідуються до бібліотеки.
Проте, як зазначила бібліотекар, найбільша проблема нині — поповнення фондів. Тому шукають спонсорів, співпрацюють із видавництвами.
— Скажімо, тернопільське видавництво «Джура» запропонувало пропагувати його видання в селах, вивчати попит, а відсотки йшли б на розвиток бібліотеки. Торік їй виповнилося 70 років. З цієї нагоди з бюджету Гусятинського району нам виділили кошти на ремонт, адміністрація і районна рада допомогли з транспортом.
Загалом програма фестивалю, в якому взяло участь майже сорок видавництв, була дуже насичена і спрямована значною мірою на молодь. Проте, за словами голови оргкомітету Василя Ванчури, багатьом учасникам довелося відмовити через брак місця. У Тернополі досі немає виставкового центру.