Футбол. Кубок України. Матчі 1/2 фіналу. 11 травня.
Донецьк.
«Шахтар» — «Дніпро». 2:1. Голи: Вілліан, 15, Тейшейра, 25, Мандзюк, 63.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Іщенко, Ракицький (Кучер, 89), Шевчук, Гюбшман, Фернандіньо (Мхітарян, 70), Жадсон, Тейшейра (Коста, 61), Вілліан, Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
«Дніпро»: Лаштувка, Мандзюк (Гладкий, 88), Чеберячко, Русол (Інкум, 85), Денисов, Кравченко, Феррейра (Льопа, 74), Ротань, Коноплянка, Шахов, Селезньов. Тренер — Гуанде Рамос.
Вилучено Селезньова, 87.
Рефері — Олександр Дердо (Іллічівськ).
«Донбас Арена». 34 357 глядачів. 15 градусів.
Матч видався непростий — гострий і напружений. Нехай «Шахтар» і забив два м’ячі в першому таймі, але епізодами привабливішим був «Дніпро». Хоча гості з різних причин виступали в неоптимальному складі.
Ще гарячіше стало після того, як дніпряни забили м’яч у відповідь. Вони часто і небезпечно атакували. І лише відмінна гра Андрія П’ятова не дозволила «Дніпру» врятувати ситуацію. Прикро, що травми голови з серйозним розсіченням зазнав Ярослав Ракицький.
— У наших команд — свої стиль і претензії, тому матч вийшов видовищним, — сказав Мірча Луческу. — Либонь, ми були сильніші в плані комбінаційних дій, швидко забили два м’ячі, могли відзначитися ще. Натомість «Дніпро» був дуже сильний при стандартних положеннях...
Київ.
«Динамо» — «Арсенал». 2:0. Голи: Ярмоленко, 10, Шевченко, 51.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Бетао, Юссуф, Попов, Вукоєвич, Гармаш (Ель Каддурі, 46), Олег Гусєв, Шевченко (Алієв, 86), Ярмоленко, Милевський (Кравець, 80). Тренер — Юрій Сьомін.
«Арсенал»: Погорілий, Єщенко, Шершун, Шоава, Польовий, Грицай, Богданов, Старгородський (Миколюнас, 56), Ролан Гусєв (Кобахідзе, 82), Аржанов (Ковпак, 69), Шацьких. Тренер — Юрій Бакалов.
Рефері — Сергій Бойко (Київська область).
Стадіон імені Валерія Лобановського. 10 000 глядачів. 19 градусів.
Чудовий подарунок — перемогу — зробили динамівці своєму тренерові на день народження. Виграли біло-сині, як кажуть, на класі — легко і переконливо, забивши на початку кожного тайму по м’ячу. Сам іменинник залишився задоволеним результатом.
— Грати в день народження завжди небезпечно, — сказав Юрій Сьомін. — Футболісти побоюються розчарувати тренера результатом, тому хвилюються. І наставникові не до свята. Але добре, що все склалося найкращим чином...
Тепер у нас попереду нове українське «Ель класико» — кубковий фінал за участю «Динамо» і «Шахтаря». Дійство відбудеться 25 травня в Сумах на стадіоні «Ювілейний». Очікується гостра суперечка. Безперечно, «гірники» прагнутимуть реваншу за болючу київську поразку від «Динамо» в чемпіонаті. Неважко здогадатися, що вони намагатимуться зробити «золотий дубль» — до чемпіонського титулу додати ще й кубкову перемогу. Ну, а динамівці, мабуть, старатимуться ще раз зіпсувати настрій одвічному суперникові. Тай й «срібло» з Кубком — далеко не найгірший підсумок сезону.