Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і Прем’єр-міністр Микола Азаров взяли участь у засіданні керуючої ради Комітету з економічних реформ (у ході якого розглянуто питання реформування в галузі медицини, освіти та житлово-комунального господарства) під головуванням Президента Віктора Януковича. «Це найбільш вразливі напрями життєдіяльності нашої країни, які потребують нашої особливої уваги і особливої підготовки. Тобто нічого тут поспіхом робити не можна», — сказав В. Янукович. Водночас глава держави вважає, що темпи реформування у цих сферах на сьогодні є недостатніми. 
Звернувши особливу увагу на ситуацію у житлово-комунальному господарстві, В. Янукович зауважив, що «зношені мережі, застаріле обладнання не дають можливості надавати населенню якісні послуги з гарячого водопостачання і теплозабезпечення». 
 Проблема
Президент також наголосив на важливості забезпечення єдиного для всієї країни підходу до тарифоутворення. «Я про це неодноразово казав. Не може бути такої строкатості! У нас однакові люди живуть у всіх регіонах... Як можна в одному регіоні мати тарифи удвічі вищі, ніж в сусідньому регіоні?», — запитав глава держави. Знайти шляхи розв’язання цієї проблеми доручено прем’єру Миколі Азарову. 
Не менше проблем і в галузі охорони здоров’я. Вважаючи, що до її реформування також треба підходити обережно, Президент водночас наголосив, що обережно — не означає тупцювати на місці чи рухатися за принципом «крок вперед і два кроки назад». А оскільки Міністерство охорони здоров’я досі не має чіткого і цілісного розуміння цієї реформи, то й не дивно, що до парламенту досі не подано відповідного пакета законопроектів. 
Розкритикував глава держави і ситуацію в освітній сфері. Зокрема, на його думку, старт реформи середньої освіти загалом був добрий, проте «далі пішли хвилі протестів проти закриття шкіл та сигнали у ЗМІ про те, що під приводом реформи готують відчуження майна закритих закладів». Це означає, що проведена робота була однозначно недостатньою. «Оптимізацію освітньої мережі проводити потрібно, але це має бути оптимізація не заради неї самої чи скорочення бюджетних витрат, а заради підвищення якості освіти для школярів», — сказав В. Янукович. А відповідь на питання, куди буде переведено учнів з малокомплектних шкіл, влада має давати до того, як закриють стару школу, — наголосив Президент.