Громадянам України, що працюють у бюджетній сфері, уряд країни планує підвищити заробітні плати. За словами Сергія Тігіпка — віце-прем’єра, міністра соціальної політики країни, згідно з постановою Кабміну зарплати бюджетникам має бути підвищено з 1 липня. Отже, мінімальний оклад працівників бюджетної сфери буде збільшено з 635 до 704 гривень, повідомляє УНІАН.
Тігіпко зазначив, що зарплати бюджетників до кінця року може бути підвищено на 12,6 відсотка. Зокрема, до кінця нинішнього року оклад хірурга планують підвищити на 191 гривню, вчителя — на 197 гривень, а доцента вузу — на 270 гривень.
Окрім того, обіцяно посилити соціальні гарантії для лікарів і працівників соціальної сфери. Це, на думку Сергія Тігіпка, сприятиме зростанню престижності цих професій і поліпшенню якості обслуговування українців. Зокрема, з 1 січня 2012 року медичні та фармацевтичні працівники державних і комунальних установ отримуватимуть допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час надання щорічної відпустки. Соціальним працівникам з 1 вересня нинішнього року почнуть виплачувати надбавки за вислугу років від 10 до 30 відсотків окладу. А випускники-медики й фармацевти, які працюватимуть не менш як три роки в сільській місцевості, а також сімейними лікарями, дільничними педіатрами й терапевтами, одержать одноразову адресну грошову допомогу в розмірі п’яти мінімальних заробітних плат. Нині це близько 5 тисяч гривень.